skip to Main Content

Soil

SeaSpirit Soil: based on science

SeaSpirit Soil is een natuurlijk voedingssupplement voor de bodem op basis van een mix van de beste zeewiersoorten.

SeaSpirit Soil

Al eeuwen lang wordt zeewier toegepast als meststof én als bodemverbeteraar. Zeewier is rijk aan mineralen en sporenelementen in de voor de plant vaak gewenste verhoudingen maar bevat ook allerlei bodem- en plant-stimulanten.

Bepaalde soorten zeewier bevatten onder meer stoffen welke de wortelgroei stimuleren. Dit weet men al heel lang, en nog altijd is zeewier een belangrijke grondstof voor vele zaai- en stekpoeders. Maar zeewier dient ook als voeding voor het vele bodemleven. Het verbetert daarmee niet alleen het vermogen om voedingstoffen beter vast te houden en gedoseerd weer af te geven (CEC-waarde) en de bodemkwaliteit in algemene zin.

Zeewier als meststof zorgt indirect voor sterkere en weerbare planten. Vele gebruikers signaleren dat planten op met zeewier bemeste grond weerbaarder zijn tegen bijvoorbeeld vorst, zoutschade, droogte en andere stress-situaties, maar ook tegen schimmels, bacteriën en virussen.

Optimaal resultaat

North Seaweed beschikt over diverse soorten zeewier en zeewiermengsels, elk met hun eigen karaktereigenschappen voor de bodem. Graag staan wij gebruikers bij met raad en daad en de juiste zeewiermengsels voor een optimaal resultaat.

Zeewierproducten van North Seaweed

Meer weten over zeewier? Neem dan contact op met North Seaweed b.v.

 info@northseaweed.nl
Back To Top