SeaSpirit Dog is een natuurlijk voedingssupplement voor honden op basis van de beste zeewiersoorten.

Er komen meer dan 14.000 soorten zeewier voor in onze oceanen en elke soort heeft zijn eigen specifieke samenstelling van bio-actieve stoffen, mineralen en andere nutritionele eigenschappen. Al eeuwen lang zijn de voordelen voor honden bekend en wordt zeewier toegepast in de hondenvoeding.

Een aantal soorten zeewier, met name de bruinwieren, hebben een sterk pre-biotische werking op darm- niveau. Goede bacteriën spelen een significante rol in de regulatie van het immuunsysteem. De pre- biotische werking van zeewier kan de samenstelling van de microflora positief beïnvloeden.

Andere soorten zeewier, met name de rode wieren, hebben een ontstekingsremmende werking en zorgen er onder meer voor dat het totale ontstekingsniveau van een dier op een lager niveau komt te liggen. Dit resulteert onder andere vaak in een verbeterde energiehuishouding.

Er zijn ook soorten zeewier waarvan is bewezen dat ze meehelpen om tandplak bij honden te voorkomen en van andere soorten zeewier is bekend dat ze maagdarm-parasieten helpen bestrijden.

Unieke zeewierblends voor honden

SeaSpirit Dog is met name samengesteld op basis van zeewiersoorten met een sterk pre-biotische werking. SeaSpirit Dog is rijk aan pre-biotische polysaccharides en andere natuurlijke bio-actieve stoffen welke de samenstelling van de microflora in de hondendarmen positief beïnvloeden en daarmee de totale immuniteit.

Gebruikers van SeaSpirit Dog signaleren vaak snel een betere en vastere ontlasting alsmede een verbetering van de vachtconditie bij de hond.

Een aantal van de gebruikte zeewieren in deze mix staan er bovendien om bekend dat ze een rol kunnen spelen in de strijd tegen tandplak.

SeaSpirit Dog Extra bevat naast de zeewiersoorten met een sterk pre-biotische werking ook nog een aantal zeewiersoorten welke worden toegevoegd vanwege hun ontstekingsremmende werking en werking tegen parasieten.

Voedingsaanbevelingen

Zowel SeaSpirit Dog als SeaSpirit Extra zijn verkrijgbaar als poeder of als klein korreltje en kunnen gemakkelijk kan worden toegevoegd aan het hondenvoer.

Lichaamsgewicht hondSeaSpirit DogSeaSpirit Dog Extra
5 kg1,5 gram/dag2,5 gram/dag
10 kg2,5 gram/dag3,5 gram/dag
20 kg5,0 gram/dag6,0 gram/dag
30 kg7,5 gram/dag8,0 gram/dag

Voedingsrichtlijn SeaSpirit Dog en SeaSpirit Extra geldt voor honden van alle rassen en leeftijden SeaSpirit Dog en SeaSpirit Extra zijn verpakt in zakken van 1 kg of in emmers van 5 kg inhoud

SeaSpirit Dog is vrij van conserveringsmiddelen, geur- kleur en smaakstoffen en vrij van gluten. SeaSpirit Dog kan eventueel in combinatie gebruikt worden met medicijnen en anti-biotoca. Gebruik van medicijnen en anti-biotica gaan vaak gepaard met een aanslag op de gezonde darmflora. SeaSpirit Dog is dan veelal een welkome ondersteuning van de darmwerking.