SeaSpirit Horse: based on science

SeaSpirit Horse is een natuurlijk voedingssupplement voor paarden op basis van een mix van de beste zeewiersoorten.

Eeuwenlange inzet van zeewier bij paarden:

Veel geclaimde voordelen van het voeren van zeewier aan paarden:

(bron: Horse-advice.com)

Een aantal van bovenstaande claims zijn wetenschappelijke bewezen, andere claims komen voort uit de praktijk en zijn in een aantal gevallen middels goede veldproeven aangetoond bij paarden.

SeaSpirit Horse zeewiermixen

Inzet van zeewier in de paardenvoeding vereist een grondige wetenschappelijke en praktische kennis van zowel zeewier als van paardenvoeding.

Dit bijvoorbeeld alleen al om te voorkomen dat de zeewiermixen voor paarden een te hoog Iodium gehalte hebben. Het Jodiumgehalte kan namelijk enorm varieƫren tussen de soorten en zelfs tussen de gebieden van herkomst.

Gereserveerd:                                        Let op Jodium !!
  Bepaalde zeewiersoorten kunnen een te hoog gehalte aan Jodium hebben. Een paard heeft gemiddeld 
  2 miligram jodium per dag nodig. Jodium is een belangrijk element in de paardenvoeding, maar overdosering kan
  echter al snel tot vergiftiging leiden (>40 mg/dag), vooral bij drachtige merries. 
  Kies daarom met zorg zeewiermixen uit, en sta op een vermelding van het Iodiumgehalte op de verpakking.
  Voer het paard nooit onbeperkt zeewier !

Bij het samenstellen van de SeaSpirit Horse zeewiermixen voor paarden is het uitgangspunt dat (soms eeuwenlange) gebruikerservaringen moeten worden bewezen vanuit wetenschappelijk en/of serieuze praktijkonderzoeken.

Het resultaat is dan ook veilige, op wetenschap en praktijk gebaseerde SeaSpirit Horse zeewiermixen, welke gezondheid, welzijn,  groei en ontwikkeling van het paard bevorderen.

SeaSpirit Horse: based on science:

De in SeaSpirit Horse verwerkte zeewieren bevatten meer dan 70 verschillende mineralen en daarnaast diverse Bio-Actieve stoffen. Onderzoek aan de ingezetten zeewiersoorten heeft laten zien dat er diverse nutritionele voordelen voor paarden zijn:

North Seaweed beschikt over veel kennis van zeewier,  is betrokken bij veel onderzoeken en heeft een groot internationaal kennisnetwerk .

Bijgaand een aantal onderzoeken welke mede aan de basis staan van SeaSpirit Horse:

Drie  SeaSpirit producten voor paarden:

SeaSpirit gebrukt voor haar producten een mix van diverse speciaal op bepaalde werkingen gesorteerde zeewiersoorten. In de praktijk zien we dat werking van de gebruikte soorten zeewier in een mix elkaars werking versterken.

SeaSpirit Horse: een mix van 100% zeewieren, bestaande uit bruine, rode en groene wieren. Verkrijgbaar als poeder, of als handig te voeren korreltje. Verkrijgbaar per 5 en per 20 kg verpakking.

Gebruikers signaleren in de praktijk:

SeaSpirit Omega: een mix van zeewieren aangevuld met een lijnzaad ter verhoging van het aanbod van Omega-3. Extra gezondheid en weerstand.

Goed in te zetten bij de preventie van kolieken of het bij het  verwijderen van zand uit het maagdarmkanaal. Verkrijgbaar in 5 kg verpakking

Gebruikers signaleren o.a.

SeaSpirit Immuun+

een mix van zeewieren, zeewierkalk en lijnzaad, aangevuld met ongeraffineerd zeezout en kleimineralen. Geeft Extra buffering van de maag en meer vitaliteit door een verhoogd aandeel goed benutbare mineralen, sporenelementen, vitamines en extra Omega-3.

Voor een gezondheidsboost bij paarden. Verkrijgbaar in 5 kg verpakking.

Download hier de folder