skip to Main Content

Poultry

SeaSpirit Poultry: based on science

SeaSpirit Poultry is een natuurlijk voedingssupplement voor pluimvee op basis van een mix van de beste zeewiersoorten.

SeaSpirit Poultry

North Seaweed is voortdurend betrokken bij diverse onderzoeken aangaande de inzet van zeewier in voeders voor pluimvee en is er van overtuigd dat inzet van zeewier in pluimveevoeders bijdraagt aan maximaal rendement.

In de moderne pluimveehouderij speelt darmontwikkeling en darmgezondheid een cruciale rol bij het behalen van maximale productie, gezondheid en uiteindelijk het financiëel rendement.

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat bepaalde mengsels van zeewier onder meer significant kunnen bijdragen aan een betere darmgezondheid van pluimvee. De inzet van bepaalde soorten zeewier bij de opfok geeft een duidelijke positieve verschuiving binnen de diverse bacterie-populaties in de darm. Zo neemt het aantal bacteriën welke de vorming van de darmvlokken stimuleren sterk toe. De darm krijgt hierdoor een hoger voer-opnemend vermogen en zijn beter bestand tegen schadelijke indringers en ontstekingen.

Slachtkuikens welke startvoer hebben gehad met daarin zeewier laten niet alleen minder uitval zien, maar laten ook later nog een betere groei, voederconversie, minder voetzoollaessies en een drogere stal zien.

Goede 'Return on Investment'

Legkippen blijven langer in productie bij een lagere voederconversie, hoger ei-gewicht en een betere ei-kwaliteit. Inzet van zeewier is dan ook economisch interessant, de mengsels van North Seaweed hebben een goede Return of Investement

Zeewierproducten van North Seaweed

Laat u persoonlijk informeren wat zeewier kan doen voor uw pluimvee.

 info@northseaweed.nl
Back To Top