skip to Main Content

Dogs & Cats

SeaSpirit Dog & Cat: based on science

SeaSpirit Dog & Cat is een natuurlijk voedingssupplement voor honden en katten op basis van de beste zeewiersoorten.

SeaSpirit Dog en SeaSpirit Cat

Zeewier is een natuurlijk ingrediënt voor huisdiervoeders, maar wordt ook als enkelvoudig voedingssuplement ingezet om te voeren naast de hoofdvoeding.

North Seaweed levert onder de naam SeaSpirit Dog en Cat diverse mengsels van zeewier met een prebiotische werking voor hond en kat. Ze zorgen voor een gezonde darmwerking en daarmee ook een verbetering van de algehele weerstand.

De in SeaSpirit Dog en Cat gebruikte soorten zeewier hebben een nagenoeg complete reeks vitamines, mineralen sporenelementen en stoffen als Taurine. SeaSpirit zeewiermixen zijn daardoor een waardevolle aanvulling op elk dieet. De zeewiermengsels van SeaSpirit zin rijk aan diverse zogenaamde bio-actieve stoffen. Dit zijn stoffen waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze mee helpen om zaken als tandplak, worm- en virusinfecties te voorkomen. Zo bevatten bepaalde soorten zeewier bijvoorbeeld Kaïne-zuur. Ze worden reeds eeuwen lang ingezet om worminfecties tegen te gaan.

Door intensieve contacten met gerenomeerde leveranciers van zeewier, het doen van veel onderzoek en deelname aan vele kennisnetwerken, heeft North Seaweed krachtige zeewiermixen voor hond en kat. Eventueel is het mogelijk om eigen mixen samen te stellen onder private label met eigen specifieke eigenschappen voor hond of kat.

Er komen meer dan 14.000 soorten zeewier voor in onze oceanen en elke soort heeft zijn eigen specifieke samenstelling van bio-actieve stoffen, mineralen en andere nutritionele eigenschappen. Al eeuwen lang zijn de voordelen voor honden en katten bekend en wordt zeewier toegepast in zowel honden- als kattenvoeding.

Een aantal soorten zeewier, met name de bruinwieren, hebben een sterk pre-biotische werking op darm- niveau. Goede bacteriën spelen een significante rol in de regulatie van het immuunsysteem. De pre- biotische werking van zeewier kan de samenstelling van de microflora positief beïnvloeden.

Andere soorten zeewier, met name de rode wieren, hebben een ontstekingsremmende werking en zorgen er onder meer voor dat het totale ontstekingsniveau van een dier op een lager niveau komt te liggen. Dit resulteert onder andere vaak in een verbeterde energiehuishouding.

Er zijn ook soorten zeewier waarvan is bewezen dat ze meehelpen om tandplak bij honden en katten te voorkomen en van andere soorten zeewier is bekend dat ze maagdarm-parasieten helpen bestrijden.

Unieke zeewierblends voor honden

SeaSpirit Dog is met name samengesteld op basis van zeewiersoorten met een sterk pre-biotische werking. SeaSpirit Dog is rijk aan pre-biotische polysaccharides en andere natuurlijke bio-actieve stoffen welke de samenstelling van de microflora in de hondendarmen positief beïnvloeden en daarmee de totale immuniteit.

Gebruikers van SeaSpirit Dog signaleren vaak snel een betere en vastere ontlasting alsmede een verbetering van de vachtconditie bij de hond.

Een aantal van de gebruikte zeewieren in deze mix staan er bovendien om bekend dat ze een rol kunnen spelen in de strijd tegen tandplak.

SeaSpirit Dog Extra bevat naast de zeewiersoorten met een sterk pre-biotische werking ook nog een aantal zeewiersoorten welke worden toegevoegd vanwege hun ontstekingsremmende werking en werking tegen parasieten.

Voedingsaanbevelingen

Zowel SeaSpirit Dog als SeaSpirit Extra zijn verkrijgbaar als poeder of als klein korreltje en kunnen gemakkelijk kan worden toegevoegd aan het hondenvoer.

Lichaamsgewicht hond SeaSpirit Dog SeaSpirit Dog Extra

  • 5 kg 1,5 gram/dag 2,5 gram/dag
  • 10 kg 2,5 gram/dag 3,5 gram/dag
  • 20 kg 5,0 gram/dag 6,0 gram/dag
  • 30 kg 7,5 gram/dag 8,0 gram/dag

 

Voedingsrichtlijn SeaSpirit Dog en SeaSpirit Extra geldt voor honden van alle rassen en leeftijden SeaSpirit Dog en SeaSpirit Extra zijn verpakt in zakken van 1 kg of in emmers van 5 kg inhoud

Vrij van conserveringsmiddelen

SeaSpirit Dog & Cat is vrij van conserveringsmiddelen, geur- kleur en smaakstoffen en vrij van gluten. SeaSpirit Dog & Cat kan eventueel in combinatie gebruikt worden met medicijnen en anti-biotoca. Gebruik van medicijnen en anti-biotica gaan vaak gepaard met een aanslag op de gezonde darmflora. SeaSpirit Dog & Cat is dan veelal een welkome ondersteuning van de darmwerking.

Zeewierproducten van North Seaweed

Meer weten over ons zeewier? Neem dan contact op met North Seaweed b.v.

 info@northseaweed.nl
Back To Top