skip to Main Content

Cow

North Seaweed is al meer dan 15 jaar actief met zeewier en weet wat toevoeging van zeewier aan rundveerantsoenen kan doen.

Er zijn meer dan 14.000 soorten zeewier. Als geen ander heeft North Seaweed unieke en zeer uitgebreide kennis over de toepassing van de vele zeewiersoorten en combineert dit met meer dan 30 jaar ervaring in de rundveevoeding.

Voortdurend eigen wetenschappelijk onderzoek, langdurige en in Nederland uitgevoerde praktijk-proeven, deelname aan diverse internationale kennisnetwerken en samenwerking met gerenommeerde zeewierbedrijven, maken dat North Seaweed voortdurend voorop blijft lopen met krachtig werkende zeewiermengsels. Nadrukkelijk wordt gekozen voor mengsels van diverse zeewiersoorten omdat de individuele soorten elkaars werking aanvullen en verder versterken.

De zeewiermixen van North Seaweed worden onder de naam SeaSpirit Cow op de markt gebracht. Voortdurend wordt bewezen dat toevoeging van SeaSpirit Cow aan rundveerantsoenen een aantal belangrijke voordelen biedt, zoals:

Toename van de droge stofopname, resulterend in meer melk en melk-gehalten

  • Milk 5% higher yield
  • Fat + protein + lactose higher yield
  • €83 extra income per cow per year
  • Improved herd health

Verbeterde Penswerking

Resulterend in betere voerefficiëncy en minder krachtvoergebruik)

Betere gezondheid

Onder meer zichtbaar in een lager celgetal en vruchtbaarheid.

Betere en gezondere melksamenstelling

(o.a. een beter Omega-3 gehalte)
Verbetering van ratio Control Seaweed
Omega 6 / Omega-3 3,19 1,85

Lagere emissie van Methaan

en meer melk en betere energiebalans voor de koe.

Methaanontwikkeling per liter melk na inzet zeewier

Ontstekingsremmend en anti-bacteriëel

(betere algehele gezondheid)

Effect van minder ontstekingen is o.a. een betere energiebalans voor de koe, resulterend in meer lactose productie en daarmee meer melk.

Een zeer gunstige Return Of Investment (ROI) en dus hogere netto opbrengst per koe

Zeewier en Methaan-uitstoot:

Zeewier toegevoegd aan rundveerantsoenen beïnvloedt de fermentatie op een positieve manier. Dit resulteert in een reductie van de methaanuitstoot en in een hogere productie van vluchtige vetzuren. Zeewier kent meer dan 14.000 soorten en de ene soort heeft meer impact op de penswerking dan de andere. In grafiek 1. is dat duidelijk te zien. Het is dan ook van belang de juiste soort(en) te kiezen, hetgeen een groot kennisniveau en ervaring vereist van zeewier.

Grafiek 1. Methaan-productie kan worden verminderd door de juiste soorten zeewier te selecteren voor het juiste type rantsoen (Maia et al., 2016)

Grafiek 2. Optimalisering van de productie van meer vluchtige vetzuren in de pens is cruciaal voor het verbeteren van de penswerking/-efficiency en daarmee de productiviteit.

In grafieken 1 en 2 is te zien dat het type rantsoen van grote invloed is op de werking van zeewier. Voor een succesvolle inzet van zeewier is dan ook uitgebreide kennis van en ervaring met zeewier en rundveerantsoenen noodzakelijk. North Seaweed combineert al deze zaken in haar krachtige SeaSpirit Cow zeewiermengsels.

SeaSpirit Cow zeewiermixen zorgen niet alleen voor meer melk en minder methaanuitstoot, maar vooral voor een beter rendement voor de veehouder en daarmee is ook het milieu sterk gebaat.

Zeewierproducten van North Seaweed

Een zee van mogelijkheden voor mens, dier en milieu!! Neem voor meer informatie en de verkoop van zeewier contact op met:

 info@northseaweed.nl

Nieuwsgierig wat zeewier kan doen voor Rundvee?

Download de whitepaper
Back To Top